NLDOET; PVDA VENLO HELPT BIJ DE VOEDSELBANK VENLO

Op 10 en 11 maart 2023 organiseerde het Oranjefonds weer de jaarlijkse actie NLdoet.
Samen met duizenden sociale organisaties uit het land werd op deze dagen het vrijwilligerswerk in de spotlights gezet. Iedereen kan die dagen iets voor een ander betekenen en daarmee aangeven hoe belangrijk vrijwilligers zijn en hoe belangrijk de organisaties zijn waarvoor de klus wordt geklaard.

De Partij van de Arbeid Venlo mocht dit jaar een aantal vrijwilligersuren steken in de Voedselbank Venlo. Daar werd op zaterdagmiddag 11 maart periodiek onderhoud gedaan aan hulpmiddelen door wethouder Erwin Boom, fractievoorzitter Hay Janssen en de bestuursleden Twan Borghouts en Jan Leunissen. Samen met de voedselbankvrijwilligers Elly Beurskens en Joep Hollman werden 115 hondjes en 420 kratten stevig onder handen genomen, waardoor het materiaal weer als nieuw uitzag. Gelet op de steeds verder toenemende druk op de voedselbanken hebben de vrijwilligers hun tijd hard nodig voor primaire taken als inzameling van voedsel, het bevoorraden van de winkel, het verstrekken van voedselpakketten, et cetera. Het werk waarmee wij onze middag vulden schoot er daardoor de afgelopen tijd bij in.

Enkele cijfers voedselbank 2022:
er zijn in Nederland 173 voedselbanken aangesloten;
*in LImburg maken 2.262 huishoudens gebruik van de voedselbank;
*in Limburg zijn 2.253 kinderen afhankelijk van de voedselbanken;
*in Limburg zijn 461 vrijwilligers actief bij de voedselbanken;
*in Nederland werden in 2022 197.000 unieke personen geholpen bij de voedselbanken. In 2021 was dat cijfer 147.500

Na gedane arbeid zijn wij nog meer tot het inzicht gekomen, dat wij dankbaar mogen zijn voor de inzet van de voedselbanken. Wij danken de Voedselbank Venlo dat wij voor 1 keer mochten meedoen bij dit belangrijke werk