OGVO-scholen slaan handen ineen voor Voedselbank Venlo

Het duurt nog even, maar voordat we het weten staan de feestdagen alweer voor de deur. De OGVO-scholen Valuascollege, College Den Hulster en Blariacumcollege slaan dit jaar de handen ineen en komen voor de kerstvakantie samen in actie voor de Voedselbank Venlo. Doel is om zoveel mogelijk leerlingen en medewerkers van de drie campussen te activeren om een maximum aantal aan lang houdbare voedselproducten in te zamelen voor de Voedselbank in Venlo. De drie OGVO-campussen zullen individueel invulling aan de vormgeving van de acties.  

Burgerschap
Niet alleen een voedselactie, maar ook andere activiteiten zullen tijdens de wervingsacties in het teken staan van dit goede doel. In het kader van goed burgerschap hoopt OGVO zoveel mogelijke Venlose gezinnen te helpen die het, om wat voor reden dan ook, financieel moeilijk hebben.

Inflatie
De voedselbank is in zwaar weer en kan alle ondersteuning gebruiken. Op dit moment staat de voedselbank flink onder druk door de enorme toename van het aantal klanten enerzijds en de afname van gedoneerd voedsel anderzijds. De gierende inflatie en de flink gestegen energiekosten hebben financiële gevolgen voor mensen in onze samenleving en laten het aantal klanten explosief stijgen.

Energiekosten
Aan de andere kant zijn steeds meer supermarkten overgegaan op het afprijzen van hun producten aan het einde van de dag om zo weinig mogelijk over te houden. Maar ook voedselproducenten hebben het productieproces zo verfijnd dat er zo min mogelijk over blijft.  En dat is begrijpelijk, ook zij hebben te maken met de hoge energiekosten en een gebrek aan personeel.

Voorraad slinkt
Voor de voedselbank hebben deze ontwikkelingen flinke implicaties. De voorraad slinkt en de vrijwilligers van de Voedselbank Venlo zijn gedwongen om bepaalde basisproducten bij te kopen zoals melk, conserven, pasta, broodbeleg, etc. Dit kan vanzelfsprekend zo niet heel lang doorgaan.

Actieweek

Daarom vragen wij alle medewerkers en alle leerlingen en ouders/verzorgers van College Den Hulster, Blariacumcollege en Valuascollege om deze gezamenlijke actie te ondersteunen.  Door het inzamelen van lang houdbare producten door leerlingen en leraren van deze twee campussen en de andere acties die op touw zullen worden gezet, helpen we samen de Voedselbank Venlo in deze lastige tijd. Alle activiteiten zullen, ruim voordat de acties worden uitgezet, bekend worden gemaakt. Ook financiële giften kunnen dan worden overgemaakt.

Laten we samen gaan voor de Voedselbank Venlo.

Namens alle klanten en vrijwilligers van Voedselbank Venlo en namens alle leerlingen en medewerkers van OGVO bij voorbaat heel veel dank!