Vacature Secretaris

Voedselbank Venlo is op zoek naar een: 

Secretaris

Voedselbank Venlo ondersteunt in de gemeenten Venlo en Beesel zo’n 350 gezinnen die in armoede leven. Dit doen wij door de wekelijkse uitgifte van een voedselpakket dat afgestemd is op de grootte van het huishouden. Zo’n 65 gedreven vrijwilligers maken de uitgifte van zoveel voedselpakketten mogelijk.

De voedselbank ontvangt geen subsidie, maar is volkomen afhankelijk van donaties en giften, zowel voor de uit te geven voedselproducten als voor de noodzakelijke bedrijfskosten.

 

Wij zoeken

  • Een secretaris die tevens bestuurslid is. Die meedenkt over het te voeren beleid op korte en langere termijn en daar samen met         de andere bestuursleden uitvoering aan geeft.
  • Een secretaris die nauw samenwerkt met de voorzitter. Samen stellen jullie de agenda op van de maandelijkse bestuursvergaderingen. Jij maakt hiervan verslag en verzorgt de daaruit               voortkomende actielijst.
  • Elke donderdagochtend ben je aanwezig op de voedselbank voor werkoverleg met het bestuur en om andere vrijwilligers te kunnen spreken.  Van het werkoverleg maak je verslag.
  • Je bezoekt samen met de voorzitter de algemene ledenvergaderingen van Voedselbanken Jullie bereiden deze vergaderingen voor en jij maakt verslag van voor de voedselbank              Venlo relevante zaken.
  • Je handelt het mailverkeer af en onderhoud contacten met externe relaties.
  • Je beheert en onderhoudt het documenten management systeem.
  • Je houdt de agenda bij van jaarlijks voorkomende bijeenkomsten zoals de jaarvergadering, het vrijwilligersuitje, interne en externe vergaderingen, de kerstviering, enz. Je verzorgt hiervoor de        uitnodigingen en legt de locaties vast.
  • Je stelt het jaarverslag en het jaarplan op in nauwe samenwerking met de voorzitter.

     

Wij vragen

Ervaring op het gebied van secretariaatswerk is een pre. Kunnen werken binnen een team is een must. Bovendien zoeken we iemand die affiniteit heeft met ons doel, het ondersteunen van mensen die het financieel moeilijk hebben in onze samenleving. 

Wij bieden 

Een zeer interessante vrijwilligersbaan in een dynamische omgeving te midden van andere enthousiaste vrijwilligers. En natuurlijk word je ingewerkt en begeleid.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met:

secretariaat@voedselbankvenlo.nl