Voedselbank Venlo stapt over op andere werkwijze

Voedselbank Venlo stapt over op andere werkwijze

 

Voedselbank Venlo ondersteunt zo’n 370 gezinnen in de gemeenten Venlo en Beesel met een wekelijks uit te geven voedselpakket. Het betreft ruim 1000 personen waarvan zo’n 380 kinderen tot 18 jaar.  

De cliënten gaan  winkelen in een ruimte die lijkt op een supermarkt. Zij maken zelf een gelimiteerde en duidelijk aangegeven keuze in de aangeboden producten die in de winkel staan opgesteld. Een keuze voor producten die passen bij hun persoonlijke behoeften en omstandigheden. Een ouder echtpaar bijvoorbeeld, heeft vaak andere behoeften dan een jong gezin met kinderen. De voedselbank geeft wekelijks aan welke keuzes gemaakt kunnen worden. Een voorbeeld: de productgroep broodbeleg bestaat die week uit hagelslag, jam en pindakaas. De cliënt kan dan aangeven welk product hij/zij wil hebben, of kan ook aangeven geen behoefte te hebben aan dit  broodbeleg. De  voedselbank-winkel is open gedurende twee dagen in de week, de woensdag en donderdag.

Voedselbank Venlo denkt met deze werkwijze de eigenwaarde van cliënten te vergroten en ook voedselverspilling tegen te gaan

Voor verdere informatie:

Petra Dammeijer, bestuurslid PR    communicatie@voedselbankvenlo.nl

Miriam Krijnsen, voorzitter                voorzitter@voedselbankvenlo.nl